Adaugat in CRONICI - in data de 18th September 2005

18.09.2005: Steaua – Dinamo = 2-2 [Etapa 06]

Dupa intamplarile nefericite ce au primejduit insasi existenta peluzei, toate grupurile din Sud au fost prezente duminica seara la derby asumandu-si orice risc pt a fi alaturi de Steaua. Sectoarele rezervate oaspetilor au fost separate de restul peluzei de 2 cordoane de jandarmi intarite cu garduri de protectie. Aceste cordoane au facut imposibil orice contact intre cele 2 grupuri.
Echipa noastra a inceput foarte bine meciul si a deschis repede scorul. Golul de 2-0 si mai ales jocul bun al favoritilor ne-au dat mari sperante pentru acest derby.
Datorita problemelor avute in ultima perioada, grupurile din Peluza Sud nu au pregatit nimic pentru acest meci, bazandu-se doar pe aportul vocal in sustinerea echipei. S-a cantat foarte bine pe parcursul primei reprize si fata de alte meciuri au cantat impreuna cu noi si cei aflati in partea de sus a peluzei. Grupul nostru a fost prezent cu steagul de gard dar fara alte materiale ca si restul peluzei. Alaturi de noi au fost prezenti si baietii din Brasov.
Dupa primul gol al rivalilor un suporter dinamovist a patruns pe teren si a reusit sa ia de pe gard steagul grupului Asalt. Ne exprimam pe aceasta cale solidaritatea fata de membrii grupului. Incercarile noastre de a sari in teren si de a patrunde in sectorul oaspetilor au fost oprite de masivul cordon de jandarmi ce nu a ezitat sa faca uz de bastoanele si tuburile cu gaz din dotare.
Prestatia noastra in repriza a 2-a a fost slaba din punct de vedere vocal cu totii fiind preocupati si incercand in dese randuri fortarea cordonului, acestea dovedindu-se zadarnice din motivele enumerate mai sus.
Steaua a fost egalata in finalul partidei si cu totii am plecat tristi catre case, spre deosebire de rivalii nostri care se bucura ca la o mare victorie cand pleaca cu un punct din Ghencea.
Rivalii nostri au avut un mesaj de sustinere al Sudului: “Dincolo de rivalitate sud solidaritate”. E dureros ca suntem apreciati de dusmani si de alte peluze din tara si suntem in continuare amenintati si priviti cu ura pe propriul stadion.

Subiecte asemanatoare: