Adaugat in CRONICI, VIDEO - in data de 14th August 2008

13.08.2008: Galatasaray Istanbul – Steaua = 2-2 [Turul 3 preliminar CL]

Primii 1600 de kilometri din aceasta (speram noi) lunga campanie europeana. Echipa a fost insotita la Istanbul de un autocar Sud + inca doua autocare Nord, la acestea adaugandu-se o multime de masini personale. Astfel ca am reusit in proportie de 85% sa ocupam sectorul destinat oaspetilor. Din pacate, zelul fortelor de ordine si-a spus inca o data cuvantul, steagurile de gard a majoritatii grupurilor au fost retinute la intrarea in stadion, odata cu steaguri pe doua bete si de fluturat. Motivul fiind unul extrem de pueril si doveditor de lipsa de organizare: nu au pe nimeni care sa le traduca ce este scris pe acele steaguri. Am reusit ca alaturi de cei de la ERA sa obtinem steagurile de gard, din pacate acestea fiind singurele afisate.
Dupa cateva momente in care am ramas muti la auzul celor 20.000 de turci care isi cantau diferite ‘slagare’ am reusit sa ne facem auziti in acel vacarm. Cele 15 torte aprinse in sectorul nostru au avut un impact vizual senzational, ne-au impulsionat, si corobrate cu golul inscris de Dayro au facut ca pe infernul turcesc sa se auda doar vocile noastre. Si ne-am tot auzit si dupa cel de-al doilea gol, cand aveai impresia ca jucam pe ghencea cu tribunele pline.

Suporterii turci nu ne-au impresionat decat in cateva momente: la inceputul meciului, dupa marcarea primului lor gol si la inceputul reprizei secunde. Acustica incredibila a arenei, impreuna cu ritmul sustinut al cantecelor, pot ‘taia’ orice jucator indiferent de experienta acestuia. Totusi nu au reusit sa sustina un ritm constant, astfel ca in ultimele 30 de minute am fost iar stapanii stadionului. Am cantat aproximativ 20 de minute in continuu cantecul din filmul de mai jos, turcii neavand nici o reactie.

Singurul incident major la intoarcere a fost acela al asteptarii in vama turco-bulgara peste 4 ore !!!, coloanele de masini intinzandu-se pe cel putin 10 kilometri. O deplasare relativ lunga si obositoare dar frumoasa si incununata de un succes pe plan ultra in fata fanaticilor turci.

Subiecte asemanatoare: