Adaugat in CRONICI - in data de 28th July 2009

23.07.2009: Ujpest – Steaua = 1-2 [Tur II preliminar Europa Cup]

Dupa victoria de acasa, returul de la Budapesta parea o simpla formalitate pentru echipa noastra. Totusi, jocul a fost destul de echilibrat in prima parte, insa dupa pauza am reusit sa punctam de 2 ori si calificare era decisa. Spre finalul jocului, adversarii nostrii au reusit sa inscrie golul de onoare si dubla masa s-a terminat cu scorul de 4-1 in favoarea echipei noastre.
Revenind la deplasarea baietilor “ros-albastri”, grupul nostru s-a prezentat in efectiv aproape complet la Budapesta, insotiti de aproximativ 300 de membri ale celor doua peluze, imbarcati in 6 autocare plecate din Bucuresti, plus alte cateva masini venite din provincie.
La un moment dat, pe dealurile Valcei, la popasul Dealul Negru, in miez de noapte, suporterii au intrat intr-un conflict direct cu mascatii care asigurau linistea zonei. Dupa un prim asalt al jandarmilor si politistilor prezenti, respins cu forta de efectivul ultrasilor grupati, am cazut intr-o capcana. Dorind sa parasim rapid locatia, am incercat sa ne urcam in autocare. Doar jumatate dintre noi am reusit acest lucru, mascatii strangamd rapid randurile in jurul nostru si intr-un mare nor continu de gaze, au tabarat pe absolut orice fan cu telescopice si alte si alte jeturi de gaz. Cu greu am reusit sa ne inghesuim in ce autocar venea fiecaruia la indemana, am fost blocati la usi si gazati in interiorul autocarelor. Cativa au si lesinat, dar pana la urma am reuisit sa ne continuam drumul, fara a mai intampina vreo problema pana la granita.
Marea tevatura facuta de media autohtona cu privire la “iadul” ce urma sa ne astepte in Ungaria s-a dovedit a fi doar un foc de paie. Prezenta masiva a politiei maghiare care ne-a escortat pe tot parcusul drumului de la granita la stadion a facut practic imposibila orice tentativa de atac ale ungurilor.
Principalele momente tensionate au fost in interiorul arenei cand, la pauza, provocati (mai mult sau mai putin) de unguri am ripostat si s-a creat acel conflict stins de fortele de ordine, dar, de retinut, intr-un mod total diferit fata de brutele noastre conationale.
Vocal ne-am prezentat foarte bine in prima parte a partidei, fiind in multe momente singurele voci prezente in arena.
Drumul de intoarcere a fost presarat cu mici incidente, insa in cele din urma am ajuns cu bine acasa , incheind o deplasare foarte reusita din puncul nostru de vedere.

Subiecte asemanatoare: