Adaugat in CRONICI - in data de 19th February 2010

Comunicat Peluza Sud Steaua – Protestul Continua

Odata cu inceperea returului campionatului de fotbal, dorim sa precizam ca protestele la adresa conducerii clubului FC Steaua, canalizate in special impotriva creditorului George Becali, vor continua.

Desi declaratiile zilnice ale sus-numitului conducator anuntau haotic fie impacarea cu fanii, fie continuarea masurii abuzive de interzicere pe stadion, situatiile de fapt care au declansat acest protest fara precedent in istoria echipei noastre nu s-au imbunatatit:
Astfel, relatia cu fostele glorii ale Stelei nu a fost indreptata. In urma tratamentului umilitor la care au fost supuse aceste persoane care au cladit prin munca lor numele echipei, nu ar putea exista loc de impacare fara scuze sincere si dezinteresate.

Relatia cu suporterii echipei a ramas la acelasi nivel caracterizat prin lipsa de profesionalism si masuri abuzive – vorbim aici despre “interdictii”, despre sudarea portilor de acces intr-o zona de obicei populata a stadionului sau despre declaratii de presa agresive. Fara a ne surprinde, constatam ca personajul alienat care incearca sa-si insuseasca clubul foloseste termeni din sfera politica fara a le cunoaste sensul. Astfel, suporterii care si-au strigat mereu nemultumirile pe stadion si nu au acceptat un regim totalitar sunt numiti “nazisti”, democratii find probabil in conducerea echipei, care a interzis accesul unor oameni pe stadion pentru ca nu impartasesc aceleasi opinii.

Stilul managerial a ramas haotic si in acesta perioada de acumulare si pregatire, cu transferuri-himera anuntate doar pentru deliciul presei, cu aprecieri jignitoare la adresa actualilor jucatori in urma unui simplu meci amical si cu aducerea in sanul echipei fie a unor jucatori necunoscuti, de o valoare indoielnica, fie declarati anti-stelisti. Ne referim aici la fratii Karamian, care au scandat in nenumarate randuri impotriva echipei noastre, ca mai apoi sa declare ca “oricine si-ar dori sa ajunga la Steaua”. Or, este clar pentru oricine ca daca ti-ai dori sa ajungi la o echipa din alte interese in afara de cele banesti, ai ezita sa o injuri, macar in fata camerelor tv.

Avand in minte si in suflet toate cele de mai sus precum si tentativele de trucare a meciului cu eterna rivala, momentul “valizei” sau imaginile in care creditorul purta cu mandrie fularul echipei Dinamo, simtim ca este de datoria noastra sa incercam, cu mijloacele pe care le avem la indemana, sa dezrobim clubul ros-albastru. Trecutul glorios al sectiei de fotbal este, in aceste momente, strivit sub un jug greu, montat de o persoana ale carei valori sunt doar banii si imaginea. Nu vom accepta ca Templul Fotbalului Romanesc sa fie transformat intr-o arena proprie pentru ca atat stadionul cat si suporterii stelisti sunt un bun national.

Steaua inseamna Romania! Steaua nu inseamna Becali! Impreuna, vom invinge!

Subiecte asemanatoare: