Adaugat in CRONICI - in data de 22nd March 2010

21.03.2010: Steaua – Gaz Metan Medias = 2-0 [Etapa 23]

Draga mama,
Afla ca am ajuns cu bine in Bucuresti. e frumos dar nu prea. Nenorocitul ala de taximetrist de la gara cred ca m-a tepuit, dar na, nu i-am mai zis nimic ca parea cam fioros. Sa ii multumesti unchiului Vali pentru invitatia la meciul Stelei, mai ales ca am stat la fotolii. Mai mult, am castigat la RealitateaFm si un bilet la tribuna a II-a, dar nestiind pe nimeni pe aici, nu am avut cu cine sa merg acolo. Cand am intrat in templu, parca mi-ar fi cazut tavanul in cap de frumos ce era acolo. Binenteles ca mai erau lucruri de facut, dar cati bani sa bage si patronul asta in club. Oricum am auzit ca el de fapt imprumuta clubul, nu ii investeste, dar cine sta sa se gandeasca la astea? Nu iti poti inchipui ce moi sunt acele fotolii si ce frumos se vede stadionul de acolo de sus. Mi-a placut, dar nu mi-a placut ca nu se aude nimic. Ca atunci cand imi dadea tata una in cap ca nu mergeam cu oile la pascut, mai auzeai ceva dar foarte vag. Apoi am vazut ca sunt niste boxe ce iti aduc magia tribunelor la fotolii. Tribune cam goale, nu cum ii vazusem noi la tv pe cei 20 de mii de oameni ce au stat in zapada sa vada un meci care nu a mai avut loc. Era totusi un grup mare care era foarte activ la tribuna a II-a, dar pe care ii auzeam vag in boxele alea.
La un moment dat a venit un grup de vreo 40 de persoane. Cativa vecini de fotoliu pufos isi dadeau coate: “astia sunt aia din peluza sud”. Cum eu le am cu geografia de cand m-a pierdut bunicu in padure, ma uit spre peluza respectiva. Si imi scapa in gura mare: “pai peluza e inchisa”. Imediat, domnul de langa mine ma lamureste ca respectivii au castigat un proces cu maretul patron si au voie sa intre pe stadion. Valeu, deci ala nu e chiar cel mai smecher om de pe pamant? Pentru ca stateau langa mine, m-am uitat si eu cu coada ochiului la ei. Dar stii ce? Nu semanau deloc cu aia care sunt descrisi in ziarele quality ce ajung la noi in comuna. Nici la vorba, nici la port. Nu erau imbracati ca vagabonzii, nu se comportau ca Fane-paznicul de la birt si nu injurau ca taximetristul ala cu care am venit de la gara (ti-am spus ca era fioros?). Au pus 2 mesaje pe geamuri cu “Vinde” si “Pleaca” si au cantat foarte frumos. Am inceput si eu sa strig cu ei. Muica, parca imi crestea inima in mine. La un moment dat, baietii au plecat de la fotolii (ti-am trimis si in sms-ul ala ca au plecat de bunavoie, nu i-a evacuat nimeni) si s-a facut iar liniste. Eram ca pestele intr-un acvariu. Bine ca stiu sa inot si imediat mi-a venit ideea: daca tot am biletul ala castigat la radio, de ce sa nu ma duc si in partea cealalta a stadionului, in grupul cel mare?
Si uite asa, am ajuns intre ei. Mamicule, baieti de treaba. Si nu inteleg de ce zic astia la tv ca nu pot veni cu fetele la meciuri, ca am vazut o multime de dame prin tribuna. Dar ce sa vezi, toti oamenii astia cantau ca cei de sus de mai devreme, eu acum stiam cantecele, m-am integrat rapid si usor. Am intalnit oameni care au venit din Sibiu si Brasov la meciul asta, ca sa poata protesta impotriva preafericitului conducator si am simtit un respect mare pentru ei. La final, era cat pe aci sa iau tricoul lui Petre Marin, dar ca sa vezi chestie: jucatorul a vrut sa il dea neaparat unuia care il injurase tot meciul (nu e asa ca mai rar vezi asa ceva)? Am batut, e bine ca nu e rau, dar ma simteam ciudat pentru ca incepusem sa ii inteleg pe oamenii astia, si mai mult, sa le dau dreptate (te rog sa nu mai citesti si sa crezi tot ce se spune prin ziare sau la tv).
O chestie foarte distractiva s-a intamplat la iesirea din complex. Mai stii videoclipul ala filmat de Michael Jackson (RIP, ca asa am vazut scris pe un autocar) cu militienii romani alergand stupid pe langa el? Ei bine asa alergau unii imbracati in portocaliu pe langa masina ciobanului (nu te supara ca ii spun asa, dar chiar e cioban). Iar la un moment dat, cand masina se oprise si el a auzit ca este contestat, a iesit in forta din masina, cu paznicii aia pe langa el. Eu m-am fastacit un pic, dar ceilalti nu au dat inapoi un pas. Cine a plecat resemnat a fost, da, binenteles, ciobanul.
Am mai stat cu baietii aia de vorba si am ajuns la o concluzie: vin acasa dupa urmatorul meci, cu Pandurii Targu Jiu, ca ma duc in deplasare.
Cu drag, al tau fiu nerisipitor.
PS: STEAUA LIBERA!

Subiecte asemanatoare: