Adaugat in CRONICI - in data de 3rd August 2005

03.08.2005: Steaua – Shelbourne = 4-1 [Tur II Preliminar UEFA]

Steaua a invins aseara si s-a calificat, dar din pacate bucuria ne-a fost umbrita din nou de abuzurile jandarmilor care si-au dat (pentru a cata oara) in petec.
Am intrat grupati pe stadion cu aproximativ o ora inainte de inceperea meciului si am inceput sa ne incurajam echipa. Pe parcursul minutelor ramase pana la inceperea partidei si chiar dupa, aflam ca membri ai grupurilor din Sud ce veneau singuri la poarta de acces din peluza erau opriti, legitimati si amendati pentru diferite motive. Si acesti baieti nici nu intrasera pe stadion!!! Multi dintre cei ce au incercat sa fotografieze sau sa filmeze abuzurile au fost bruscati si chiar au fost la un pas sa fie deposedati de aparate.
In minutul 10 am hotarat sa iesim afara pentru a rezolva situatia. Din pacate jandarmii au incercat sa foloseasca forta pentru a ne impiedica sa ajungem la baietii retinuti. Totul s-a transformat intr-un incident in afara peluzei continuat cateva zeci de minute pe scari si in partea de sus a peluzei. Am folosit tot ce am avut la indemana incepand cu garduletele de la intrare si terminand cu propriile noastre curele.
In repriza a 2-a ne-am regrupat dar prestatia noastra a fost serios afectata din punct de vedere vocal in urma incidentelor din prima repriza si mai ales a gazului imprastiat in timpul acestora.
La sfarsit toata lumea era bucuroasa pentru calificare (atat cat se poate dupa amenzi si gaz inhalat) si se gandea la deplasarea de la Pitesti sperand ca vom incepe campionatul cu o victorie.
La meci au fost prezente si sectiunile Brasov si Aiud ale grupului nostru.
Despre irlandezii veniti in Bucuresti nu se poate spune mare lucru. Au fost cam un autocar si in ciuda unui steag de gard pe care scria ultras erau in mare parte familii. Au fluturat cateva stegulete dar nu s-au facut auziti decat la golul echipei lor.

Subiecte asemanatoare: