26.09.2008: CFR Cluj – Steaua = 1-1 [Etapa 09]

A venit si primul meci important al acestui tur de campionat. Dupa un drum epuizant cu un trafic mai ceva ca-n Bucuresti am ajuns in capitala Ardealului, de asemenea sufocata de masini. Peluza SUD a fost reprezentata de aproximativ 80 de membri, o prezenta buna tinand cont ca marti vom juca la Florenta si parte dintre noi se pregatesc pentru aceasta deplasare externa.
Am inceput meciul foarte bine si in minutul 9 am reusit deschiderea scorului, moment savurat de noi cu aprinderea unei torte. Din pacate echipa a facut pasul inapoi iar clujenii au reusit egalarea pana la pauza. Repriza a doua a fost echilibrata, amandoua echipele avand sansa inscrierii golului victorios.
Vocal am stat bine, cu momente in care le-am fost superiori celor peste 20.000 de clujeni. Steagurile de fluturat ne-au lipsit, tevile fiind oprite la intrare din ordinul unui asa zis “superior al stewarziilor”. Astfel se creaza un nou sef prin zona aceasta de Europa, care are dreptul sa interzica orice lucru doar pentru ca este un superior. In ciuda zvonurilor venite din partea rivalilor, nu au fost probleme in orasul de pe Somesul Mic. Drumul de intoarcere a fost obositor si lung, in jurul orei 7 dimineata ajungand in capitala.
Poze CFR Cluj – Steaua:

21.09.2008: Steaua – Gaz Metan Medias = 4-0 [Etapa 08]

Dupa meciul cu Bayern ne asteptam ca echipa sa aiba un regres, cum s-a intamplat in anii trecuti. Nu a fost cazul. Chiar daca nu am jucat extraordinar, am reusit sa castigam o partida importanta pentru moralul jucatorilor nostri ceea ce e datator de sperante pentru viitor.
Cu toate ca meciul a fost la o ora acceptabila si vremea frumoasa, in peluza SUD (ca de altfel in tot stadionul) prezenta nu a fost foarte numeroasa. Totusi, cei prezenti, au reusit sa creeze o atmosfera ce nu dadea impresia ca jucam cu o echipa mica din Medias. Multe steaguri de fluturat ce au fost agitate pe parcursul intregii partide, plus steaguri de doua bete, asortate cu o torta rosie, au realizat o consistenta imagine vizuala. Si vocal am stat bine, desi uneori ne-a lipsit aplombul.
O mentiune speciala pentru Banel Nicolita: daca in loc sa saluti spre tribuna a doua ce nu era populata decat de 3 stewarzi, ai fi salutat peluza SUD care era la 5 metri de tine, ti-ai castiga un respect ce nu il obtii nici macar cu 20 de goluri.
Poze Steaua – Gaz Metan Medias:

17.09.2008: Steaua – Bayern Munchen = 0-1 [Meci 1 Champions League]

Mandri nostalgici ai unui altfel de fotbal
Si cu speranta in suflet am inceput acest meci ce trebuia sa aduca macar un punct in aceasta grupa de foc. Nesansa a facut insa ca nemtii sa inscrie relativ repede iar noi sa nu reusim sa marcam chiar daca am lovit de 2 ori bara portii lui Rensing. Plus un gol anulat pe motive de fault la portar. O prima repriza slaba ce a contrastat cu cea de-a doua unde am pus reale probleme adversarilor dar fara rezultate pe tabela.
Ploaia ce a cazut necontenit toata ziua a facut ca desi peluza sa fie plina sa nu fie atat de animata in plan vizual. Aproximativ 15 steaguri de 2 bete si fluturat s-au putut vedea in sectoarele ocupate de grupurile de la SUD, mult prea putin totusi pentru un asemenea meci. Langa noi au stat prietenii de la CSKA SOFIA, ce au tinut neaparat sa fie alaturi de noi in acest meci si sa cante (chiar daca nu le vine usor din cauza limbii) odata cu noi. Pentru ca s-a cantat destul de bine tinand cont de conditiile meteo, insa e clar ca unii cetateni prefera sa inghete la propriu pe scaunul rupt din Ghencea decat sa bata din palme si sa ajute astfel echipa.
Poze Steaua-Bayern

13.09.2008: Farul Constanta – Steaua = 1-4 [Etapa 07]

Aseara, intr-un meci contand pentru etapa a VII-a a Ligii, ne-am deplasat la Constanta, intalnind echipa locala Farul. Pe un vant destul de puternic pe alocuri, echipa a reusit totusi sa practice un fotbal bun intr-un ritm alert (mai ales dupa marcarea celui de-al doilea gol si eliminarea unui farist), castigand toate cele 3 puncte puse in joc si multumind cei aproximativ 25o suporteri stelisti veniti din Bucuresti. Din punct de vedere acustic, putem spune ca s-a cantat peste media obisnuita, neincetat pe parcursul unor minute bune. Steaguri destul de putine in sector (o problema mai veche si totusi de actualitate), plus o torta ce a succedat golul 2. Urmeaza o saptamana si o perioada pline de evenimente, ce se vor regasi succint si aici.

01.09.2008: Steaua – Pandurii Targu Jiu = 1-0 [Etapa 06]

Dupa epuizantul meci din preliminariile Ligii Campionilor, ne asteptam ca jucatorii sa resimta o oarecare oboseala. Chiar si asa, au fost cateva momente in care jocul a fost de o buna calitate. Am inscris si am reusit (ceea ce era foarte important) sa castigam toate cele 3 puncte in fata unei echipe relativ slabe ce a avut in cap un singur rezultat:egalul.
Probabil ca asta a fost meciul cu cele mai multe steaguri de fluturat (mari si mici) si pe doua bete din acest inceput de campionat. Acestea au fost acompaniate de un fond sonor ridicat si constant, cu foarte multa lume ce canta impreuna cu membrii grupurilor din Peluza Sud.
Urmeaza doua saptamani de pauza si o deplasare, intotdeauna placuta (chiar daca s-au mai intamplat si mizerii ca in anii trecuti), la Farul Constanta.