ISTORIE


Pentru a va putea povesti despre ULTRAS trebuie sa ne intoarcem in timp, in anul de referinta 1995, atunci când mentalitatea ultras a fost introdusa in Romania de cativa membrii ai grupului nostru. Ne referim aici la anul infiintarii ARMATA ULTRA’, an in care rivalii au privit neputinciosi cum fenomenul ULTRAS apare in peluza nord din stadionul celui mai titrat club est-european, STEAUA BUCURESTI. Nu vrem acum sa revenim cu lux de amanunte ci dorim sa reamintim anumite merite si fapte imposibil de negat:

– primul grup ULTRAS organizat din România (implicit primul banner de grupare);

– primele fanzine ultras; -primul stricione (mesaj) ofensiv la adresa dusmanilor (“RUSINEA CFR – rrAPID 10 ANI ÎN B”) si a autoritatilor (“Domnilor militieni va rugam respectati fenomenl ultra’ “);

– prima coregrafie facuta in deplasare (Poli Timisoara – Steaua /94 – 95);

– primul fly-er care chema la crearea unei atmosfere incendiare la un meci important (rrapid – Steaua /95 – 96)

– prima prezenta in deplasare a unei grupari ULTRAS din Romania la un meci din cupele europene intercluburi (Widzew Lodz – Steaua /96 – 97). Acest moment este cu atat mai mult de apreciat cu cat deplasarea a fost facuta din fonduri proprii, clubul neoferind nici o facilitate;

Trecem la urmatorul episod si este cazul sa amintim aici de alti membri ai grupului ULTRAS care au infiintat în 1998 un alt grup reprezentativ GRUPPO APPARTE. Din mandrie, mentalitate si stil, respectivii au putut trece peste sentimentalism si au renuntat la a mai face parte din acest grup din cauza nepotrivirii de idei. Asta nu înseamna ca relatiile de amicitie nu sau pastrat pana in ziua de azi.

Urmeaza BRIADA XXL, grup apreciat ca unul din cele mai originale in ceea ce priveste membrii sai, ideile acestora si bannerul. Fostii membrii fondatori ARMATA ULTRA’ au infiintat acest grup în momentul în care toti fanii stelisti au început sa se identifce cu numele de ARMATA ULTRA’ (asta deoarece ei doreau sa fie un grup nu un simplu nume).

Dupa aceasta, la scurt timp, cei care au parasit GRUPPO APPARTE au decis sa revigoreze atitudinea si gandirea ultrasilor din peluza, fondand grupul ULTRAS (nu actualul grup), grup care a reprezentat un suflu nou, dand exemplu multora de ceea ce înseamna atitudine de ultras.

BRIGADA XXL si ULTRAS au tinut inca de la inceput o stransa legatura, colaborand la multe din actiuni si ocupand acelasi sector al peluzei. Si aceasta pentru ca, in primul rand, ne cunosteam inca din anii /93 – 94, aveam aceleasi idei, aceeasi mentalitate. Colaborarea era atat de stransa incat mesajele se faceau împreuna fiind semnate ULTRAS XXL, intalnirile de grup erau facute tot impreuna iar deplasarile organizate independent de galerie cu bani stransi “la comun”. Dupa cateva foarte scurte discutii s-a decis in unanimitate ca este momentul ca cele doua grupari sa se uneasca cu adevarat sub acelasi nume.

Nu am stat mult pe gânduri si ne-am decis asupra unui cuvânt care spune tot despre ceea ce simteam, ceea ce gândeam, ceea ce faceam si ceea ce suntem: ULT*RAS Astfel a început sa se scrie istoria unui grup care a debutat într-un stil mare, pe un plan total independent, un grup respectat si apreciat de toti stelistii si chiar de dusmani….

VIITORUL NE APARTINE !!!