Adaugat in CRONICI - in data de 16th February 2005

16.02.2005: Valencia – Steaua = 2-0 [16-zecimi UEFA]

Deplasarea in Spania, la Valencia , pentru meciul tur din Cupa UEFA contra redutabilei echipe locale, a pus mari probleme membrilor grupului nostru, datorita costurilor ridicate care se cereau pentru o asemenea distanta (3200 km.). Cu toate acestea, plini de speranta, si nedorind sa ratam o asemenea performanta a echipei noastre (primavera europeana), 6 membri ULT*RAS, din care 2 baieti de la sectiunea Brasov si unul de la Aiud, au luat drumul Spaniei pentru a-si sutine si de aceasta data culorile iubite. Daca mai e nevoie sa mentionam, toti cei 6 membri am mers independent financiar fata de club in aceasta deplasare.
Primul episod notabil s-a consemnat la Barcelona , cu o zi inaintea meciului Stelei, unde spre norocul nostru am avut sansa sa asistam, chiar pe Nou Camp, la meciul de binefacere dintre Stele Europei si Stele lumii. Ne-am facut remarcata prezenta pe celebra arena prin afisarea catorva steaguri cu insemnele grupului nostru, chiar la primul nivel. A fost o zi si o seara spectaculoasa, intr-un oras superb. Cu greu am parasit in miez de noapte Barcelona , pentru a ajunge in Valencia .

Prezenti la stadionul Mestalla cu 3 ore inainte de inceputul partidei, am fost martorii ‘fluviului’ de suporteri stelisti care se adunau usor usor in grupuri compacte fluturand drapele si fulare ros-alabstre. Comunitatea de romani din zona Valenciei este una foarte mare, astfel ca in total, pe Mesatalla, au asistat peste 5.000 de fani ai echipei din Ghencea, imprastiati prin mai multe parti lae stadionului. Dintre acestia, aproximativ 300 au venit din Romania , marea majoritate pe cont propriu si pe proprie cheltuiala. Grosul fanilor romani au ocupat ultimul etaj al peluzei Nord, probabil locul obisnuit al galeriilor vizitatoare.

Pe stadion, au fost prezente grupurile ULT*RAS, cu sectiunile Aiud si Brasov, Titan Boys, Nucleo, Ragazzi, Boys Reghin, Imediat dupa inceputul meciului, in zona rezervata ultrasilor bucuresteni s-au aprins torte. Fortele de ordine prezente au intervenit foarte, foarte promt incercand stingerea acestora. In timpul meciului, prestatia sonora a galeriei noastre a fost una mai mult decat mediocra, aceasta si datorita faptului ca majoritatea celor prezenti in sector nu cunosteau absolut nici un cantec de galerie ci doar celebrele incurajari cetatenesti. Poate tocami si din cauza lipsei de sustinere vocale, scorul ne-a dezavantaj la finalul partidei.

In alta ordine de idei, fanii echipei Valencia nu ne-au pus nici un fel de problema, practic galeria lor lipsind cu desavarsire. Doar doua table vospite (UltraYomus si Gol Gran) puse deasupra colturilor dinspre tribuna I al celor doua peluze sugerau ca suporterii Valenciei ar putea fi organizati in grupuri. Sub cele doua table, doua grupuri (maxim 30 pers.) de tineri cu varste intre 14 si 20 de ani agitau de zor cateva stegulete in culorile clubului spaniol. Fortele de ordine, cu exceptia episodului cu tortele, s-au comportat civilizat. Pe strazi liniste, nici un incident. La fel si pe drumul de intoarcere spre tara.

Subiecte asemanatoare: