Adaugat in CRONICI - in data de 6th August 2005

06.08.2005: FC Arges – Steaua = 0-1 [Etapa 1]

Sortii au vrut ca prima deplasare a sezonului 2005-2006 sa fie la Pitesti. Va fi probabil si cea mai scurta.
Am facut deplasarea cu un microbuz inchiriat si in drumul spre Pitesti nu s-a inregistrat nici un incident neplacut. Alaturi de noi au fost si membrii sectiunilor din Aiud, Brasov si Sibiu. Odata ajunsi acolo ne-am intalnit cu restul grupurilor din Peluza Sud, care au facut deplasarea cu trenul si ne-am indreptat impreuna catre stadion.
Din pacate timpul petrecut pe arena din Trivale a fost foarte scurt. La cateva minute dupa inceperea meciului aflam ca afara, membri ai grupurilor din PN nu erau lasati sa intre si erau agresati de catre jandarmi. Ne-am luat steagurile de pe gard si am iesit afara in semn de solidaritate cu cei retinuti si agresati la portile stadionului. Afara s-au petrecut din nou scene demne de un razboi civil in care fortele de ordine imparteau bastoane si picioare in stanga si in dreapta si pulverizau gaz in toate directiile, victimele fiind baieti din Bucuresti a caror unica vina a fost ca au ajuns mai tarziu. Am incercat sa ripostam (alaturi de grupurile din Nord) dar mainile si picioarele si uneori cate o piatra nu au putut face fata bastoanelor, gazului si mai ales pustilor indreptate catre noi. Aceste brute inconstiente au scos din nou pustile si ne priveau foarte mandrii in timp ce un gradat le impartea gloante de cauciuc.
Bineinteles ca n-am mai putut intra pe stadion si am fost fortati sa parasim arena si apoi orasul.
Microbuzul nostru a ajuns fara probleme in Bucuresti dar din pacate altii nu au fost asa norocosi. Am aflat apoi ca jandarmii au oprit unele microbuze si abuzurile au continuat, mai multi baieti ajungand la spital.
NOI NU VOM ACCEPTA NICIODATA IDEEA DE A TRAI INTR-UN STAT POLITIENESC SI VOM RIPOSTA DE CATE ORI PUTEM SI IN ORICE MOD!

Subiecte asemanatoare: