Adaugat in CRONICI - in data de 17th May 2006

17.05.2006: FCM Bacau – Steaua = 0-2 [Etapa 23]

Un meci programat intr-o zi lucratoare si la o ora aproape imposibila pentru cei care au lucrat in acea zi. Programarea a fost facuta in functie de turneul organizat de FRF si de doleantele televiziunilor ce transmiteau meciuri in seara respectiva. S-a tinut cont de orice in afara de suporter.
Cu toate aceste impedimente am reusit sa ajungem in numar mare la Bacau, Peluza Sud fiind reprezentata de peste 60 de membri, ajunsi la Bacau cu trenul sau masinile personale.
Baietii ajunsi in oras cu primul tren, au testat vigilenta gazdelor, rapindu-le toate steagurile de pe gardul stadionului, cuprinsi de amuzament si de voie buna. Cu alte cuvinte distractia diminetii a fost adunarea carpelor bacauane de pe gard.
Dupa sosirea tuturor membrilor ne-am petrecut ziua intr-o terasa din apropierea stadionului. In timp ce noi incercam diverse sortimente de bere si produse culinare am aflat prin telefon ca “priceputi jurnalisti” au postat pe site-urile ziarelor ca la Bacau “sunt lupte de strada”, ca “am fost batuti crunt, cativa dintre noi fiind la spital in stare grava”, lucruri total neadevarate.
Ajunsi la portile stadionului cu aproximativ o ora inainte de inceperea meciului ne-a fost refuzat accesul. De aceasta data nu au existat decat probleme de organizare, atat de partea clubului gazda cat si de partea Jandarmeriei. Au fost momente hilare cu jandarmi care ne explicau extrem de consvinsi ca mai intai trebuie sa intre cei fara bilet, in speta cei veniti din provincie, apoi cei care si-au cumparat bilete, adica noi, cei din capitala. Dupa multe discutii si destul de multi nervi, escaladand muntii de pamant ce blocau accesul in stadion (situatie prezenta de ani de zile in acest oras), am reusit sa intram in sector. Din nou am observat uimiti ca exista 2 sectoare oaspeti, unul pentru cei din provincie si unul pentru cei veniti din Bucuresti.
S-a cantat puternic atat in prima repriza cat si in a doua (cu toate ca pe aproape toata durata partidei a plouat torential), intensitatea cantecelor sporind la ambele goluri ale echipei noastre. Steagurile de fluturat si de 2 bete ale grupului nostru au colorat sectorul ocupat de noi si restul baietilor veniti din Bucuresti.
Grupul nostru a pregatit si un mesaj pentru acest meci, mesaj afisat dupa primul gol al Stelei: ” LA REVEDERE MOLDOVENI…IN A, MAI PUTINI CETATENI!”
Dupa meci am asteptat destule ore trenul catre acasa, pierzand timpul prin orasul bacauan si urmarind finala Ligii Campionilor. Nu s-a inregistrat decat un mic incident cu Jandarmeria, aplanat repede si care nu a lasat nici un fel de urmari. Am ajuns acasa in dimineata zilei de joi, obositi, dar bucurosi de victoria echipei noastre, victorie ce ne-a readus in fotoliul de lider al campionatului.

Subiecte asemanatoare: