Adaugat in CRONICI - in data de 25th November 2007

24.11.2007: Steaua – Dinamo = 1-0 [Etapa 16]

Derby. “Meciul meciurilor”. Meciul pe care il astepti tot anul, meciul in care vrei sa dai totul, chiar daca devine din ce in ce mai greu datorita jandarmilor si legilor tot mai represive.
Prezenta buna a suporterilor stelisti, stadionul fiind aproape plin cu o ora inainte de inceperea partidei, in ciuda vremii neprietenoase.
Peluza Sud a desfasurat la inceputul meciului o coregrafie cu trimitere directa la PCH. Pe panza ce acoperea aproape intreg sectorul ocupat de noi era desenat un bancomat de la “Banca FC Dinamo” pe al carui afisaj se putea citi “Cont PCH” si insemnele unei extrageri reusite. In partea dreapta, materialul era decupat pentru a lasa loc “chitantelor” ce ieseau sistematic si lent. Practic, reprezentarea unui bon fiscal pentru toate extragerile facute. Erau trecute deplasari ca Danemarca,Manchester,Roma si coregrafiile PCH din ultima vreme. La sfarsitul fiecarei chitante statea inscriptionat “ACHITAT” si “MULTUMIM”. Coregrafia a fost insotita de mesajul: “Mereu finantati/O, voi, unicii ultrasi adevarati”.
Realizarea coregrafiei a decurs fara probleme, toata lumea colaborand exemplar. Imediat dupa ce panza a fost stransa in peluza au fost aprinse fumigene rosii si albastre si cateva torte, totul transformandu-se intr-o ceata ros-albastra extrem de densa.
Steaguri foarte multe, de toate formele si marimile, au colorat neincetat mica noastra peluza, fiind poate singurele care se vedeau catre gazon prin ceata.
Din punct de vedere vocal, am cantat bine in prima repriza si mai slab in a 2-a pana prin minutul 70. Poate ca si gazul inghitit, de unii inca de la orele 6:30, si-a spus cuvantul.
Grupul nostru i-a facut un mesaj lui Zenga: “Soarta nu iarta tradatorii”, mesaj foarte inspirat pentru ca se pare ca meciul cu Steaua i-a fost fatal acestui om de nimic.
Au existat cateva incidente cu BGS-ul pe stadion, sfarsite cu acelasi gaz lacrimogen care pare ca a ajuns jucaria principala a fortelor de ordine.
Incidente extrem de dure cu jandarmeria si mascatii inaintea meciului pe stradutele de langa stadion, soldate cu pierderi pentru jandarmi. Incidente bune ca pe vremuri, mascati fugind in spate, “regine” la un pas sa-si calce colegii, dube de jandarmerie cu geamuri si parbrize sparte. Baietii nostri nu au dat inapoi nici in fata bastoanelor, nici in fata gazelor si au atacat cu ce au putut.
La rivalii nostri nu s-a putut ajunge din cauza prezentei masive a fortelor de ordine.
La Nord, au fost aprinse fumigene la inceputul meciului si au fost steaguri de fluturat mari care s-au vazut neincetat. Grupurile din PN au avut de asemenea pregatite o multime de mesaje pentru acest derby. Coregrafia gandita de ei nu s-a putut realiza, datorita idiotului numit Vali Alexandru, care nu a permis accesul cu placute pe motiv ca se poate scrie ceva interzis.
Rivalii nostri au pregatit pentru derby multe mesaje, multe dintre ele insa fiind pura risipa de material si vopsea. Au aprins in minutul 10 multe torte,rosii si verzi, majoritatea ajungand in teren si oprind astfel meciul pentru cateva minute.

Subiecte asemanatoare: